Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Ferrari 2009-es, F60-as modellje

2009.01.27

 Ferrari elsőként mutatta be vadonatúj forma-1-es versenyautóját az idei évben, amely a hagyományoktól eltérően az F60-as kódszámot kapta. A 2009-es modell az új szabályok miatt, minden tekintetben eltér elődjétől.

 

A Ferrari a tervezett időpontban, reggel 9 órakor nyilvánosságra hozta új autója első stúdiófotóit saját weboldalán.

Az első szembetűnő változáshoz még csak rá sem kellett nézni az új modellre, hiszen annak neve a várt F2009 helyett F60 lett.

Ha viszont vetünk egy pillantást az új autóra, óriási a váltás a tavalyi modellhez képest, ami nem csoda, hiszen alapjaiban változtak meg a szabályok az idei évben.

Lekerültek az autóról a "felesleges" légterelők, változtak a szárnyak méretei, illetve felkerültek a felnikre a sima futófelületű (slick) abroncsok. Az autó tehát sokkal letisztultabb lett, ám még így is áramvonalasnak és aerodinamikailag hatékonynak tűnik.

Az F60-as modellben már helyet kapott a kinetikus energiatároló rendszer (KERS) is, melyet a csapat egyelőre még csak a próbapadon tesztelt, több-kevesebb sikerrel.

A hátsó futómű átdolgozásra került, az első felfüggesztés geometriája viszont nem sokat változott a tavalyihoz képest.
Kép 

Kép

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ferrari 4ever

(Shandor94, 2009.02.01 21:11)

Nem tom ki h van vele, de nekem a Ferrari a kedvenc csapatom és ez igy is fog maradni amig élek!!!!!!! Nem naon érdekel a csapat tavalyi hullámzo teljesítménye, AKKOR IS FERRARI 4EVER !!! Am sztem elég yol néz ki a 2009-es FERRARI F60-as!!!! XD :):):)