Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Honda kiszáll a Forma-1 bből

2008.12.06

A Honda sokkolta a sportvilágot, a japán gyár vezérigazgatója, Fukui Takeo pénteken reggel ugyanis Tokióban bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiszállnak a Forma-1-ből.

 Már csütörtök este is meglepő hírek láttak napvilágot a Hondával kapcsolatban, ugyanis több olyan híresztelés is lábra kelt, melyek szerint a gazdasági világválság olyannyira megrendítette a Hondát, hogy veszélybe került a Forma-1-es részleg jövője.

A rémhírekből péntek reggelre valóság lett, a japán gyár anyagi megfontolásból felhagy a Forma-1-es projekttel.

"A Honda elsődleges célja, hogy megvédje fő tevékenységét, és biztosítsa annak jövőjét a bizonytalan gazdasági viszonyok között is"- kezdte a Forma-1 szempontjából roppant elkeserítő bejelentését Fukui Takeo, akit az autosport.com idézett.

"A Honda gyors és flexibilis döntést hozott annak érdekében, hogy elhárítsa a váratlan gyengülést, amely az üzleti életben bekövetkezett. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy felhagyunk a Forma-1-es szerepléssel."

"Tárgyalunk a Honda Racing F1 Team és a motorokat szállító Honda Racing Development illetékeseivel is, a két vállalat jövőjével kapcsolatban. A csapat eladása is számításba jöhet"- tette hozzá a japán gyár vezérigazgatója, vagyis halvány remény még mindig van arra, hogy jövő márciusban is tízcsapatos lesz a mezőny a melbourne-i rajtrácson.

Fukui azt is hangsúlyozta, hogy mennyire nehéz volt meghozni a döntést, mivel már száz százalékig gyári csapatként szerepeltek a sorozatban, 2006-ban pedig futamgyőzelmet is ünnepelhettek, nem beszélve arról, hogy a szurkolók az egész világon odaadóan támogatták az alakulatot.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Forma-1-es istálló elnöke, Nick Fry, valamint a csapatfőnök Ross Brawn hétfőn utazik Tokióba, hogy az F1-es projekt jövőjéről tárgyaljon a gyár vezetőségével. A hírek szerint ha márciusig nem találnak vevőt a Forma-1-es istállóra, akkor annak végleg befellegzett. Azonban nagy kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor munkahelyek és vállalkozások ezrei szűnnek meg nap mint nap, van-e olyan vállalkozás, amelyik belevágna a Forma-1-be. Ez mindenestre hamarosan ki fog derülni.

Alig néhány órával a szomorú bejelentés után máris megindultak a találgatások a Honda F1-es jövőjével kapcsolatban. Az autosport.com is közzétette azt a verziót, hogy Ross Brawn révén, aki korábban évekig a Ferrari technikai igazgatója volt, a Honda a jövőben az olaszok motorjaival versenyezik majd.

(Forrás: f1hirek.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.