Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háromautós csapatok..?

2009.01.27

Bernie Ecclestone már tudja, hogyan tölti fel a Formula 1-es mezőnyt, ha a Honda nem talál mihamarabb új gazdát. A száguldó cirkusz impresszáriója kilátásba helyezte, hogy néhány istálló már idén három autóval vághat neki a szezonnak.

 18 autósra apadhat a Formula 1 mezőnye, ha a Honda istálló nem cserél gazdát a márciusi szezonnyitóig, így Bernie Ecclestone azon töri a fejét, hogyan tölthető fel a rajtrács. A szakági főguru már talált is egy megoldást: szükség esetén felkéri a legjobb anyagi helyzetben lévő csapatokat, hogy indítsanak harmadik autót is.

 
„Ez fog történni. Ha a gyártók szállítanak motort másoknak, akkor képesek arra is, hogy három autót futtassanak.” – mondta Ecclestone a DPA hírügynökségnek, miután továbbra is tartja magát a spekuláció, amely szerint a gazdasági világválság következtében a melbourne-i nyitányig akár egy másik istálló is megszűnhet.
 
A brit üzletember leszögezte: a harmadik autós terv életbe léptetéséhez nem szükséges újabb csapatnak megszűnnie, elég, ha a távozó Honda nem talál vevőt együttesére.
 
„Jobb, ha húsz autó van a mezőnyben. Az egyáltalán nem számít, hogy ezek gyári vagy privát kézben vannak.” – fogalmazott Ecclestone, aki arra nem tett utalást, hogy mely csapatokat kérné fel plusz autók bevetésére.
 
(Forrás: automenedzser.hu) 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.