Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felipe Massa egy pontos hátránnyal a második helyen végzett az elmúlt esztendőben a Formula-1-es bajnokságban, így mindent elkövet annak érdekében, hogy idén sikerüljön a bajnoki címszerzés. Az Autobild Motorsport-nak adott interjúban a terveiről és a Ferrari iránti tiszteletéről mesélt.

 Felipe, hogyan értékeled az elmúlt évet?
Felipe Massa: "Remek év volt, és sikerült hat győzelmet szereznem. Csak az utolsó körben csúszott ki a cím a kezem közül. A hiányzó egy pont nem ott úszott el."

Lewis Hamilton jobb volt?
Felipe Massa: "Én is és a csapatom is hibázott. De a vetélytárs csapat is. Apró dolgok voltak a döntőek."

Hamar túltetted magad rajta?
Felipe Massa: "Gazdagabb lettem egy tapasztalattal. Nem szoktam sokáig keseregni. Tudjuk, hogy hol hibáztuk el a címet."

Többen úgy vélik, hogy túl kedves vagy bajnoknak.
Felipe Massa: "Úgy gondolom, hogy a siker önmagáért beszél. Keményen harcoltam, hogy ilyen sikereket érjek el. Nem hiszem, hogy a kedves jelző illik rám."

Alábecsültek?
Felipe Massa: "Nem tudom. De azt hiszem, hogy már sikerült bebizonyítanom, hogy a legjobbak ellen is tudok győzni."

Hogyan sikerült a háttérbe szorítanod Kimi Räikkönent?
Felipe Massa: "Amióta csapattársak vagyunk, fej-fej mellett haladunk. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy 2007-ben technikai hiba miatt estem ki Olaszországban, és előtte én álltam a tabella élén. Ezt követően problémáim voltak az autómmal. Nem igaz, hogy egész évben rosszabb voltam, mint ő."

Mit szólt Räikkönen, hogy lehagytad?
Felipe Massa: "A kapcsolatunk olyan, mint volt, és továbbra is tiszteljük egymást. Tudjuk, hogy mit jelent, hogy a Ferrari színeiben versenyezhetünk."

Pontosan?
Felipe Massa: "A Ferrari egy legenda, így különleges érzés egy ilyen gépet vezetni. A versenypályán és a közúti forgalomban is. Nagy megtiszteltetés, hogy a Ferrari színeiben versenyezhetek."

A Formula-1-es pályafutásod során csak Ferrari motorral szerelt autóval versenyeztél. El tudnád képzelni, hogy máshol versenyezz?
Felipe Massa: "Nem tudom mit hoz a jövő, de a 2010-es szezon végéig biztosan a Ferrari versenyzője leszek. Jó lenne, ha ezt követően is maradhatnék. De erről még korai beszélni. Nem tudom, hogy meddig folytatom, de ha nem tudok maximumot nyújtani, visszavonulok."

Ezt Michael Schumachertől tanultad. Mit lestél még el tőle?
Felipe Massa: "Sok mindent. Például, hogy a kis részleteknek milyen fontos szerepe van. A pályán és azon kívül is a maximumra törekedett."

Jól kijöttök egymással?
Felipe Massa: "Michael már az első Ferrari tesztem alkalmával is barátságos volt, és szimpatikus."

Hogyan segített az elmúlt esztendőben?
Felipe Massa: "Értékes információk birtokában van. Jó tippeket ad a mérnököknek is."

Most is jobban teljesítene nálad?
Felipe Massa: "Nem tudom, de tény, hogy sokkal jobb vagyok, mint két esztendővel ezelőtt."

Milyen céljaid vannak?
Felipe Massa: "Szeretnék harcba szállni a bajnoki cím megszerzéséért. Az új szabályok miatt biztosan lesznek meglepetések."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.