Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AT&T Williams

2008.11.26

AT&T Williams

Frank Williams és barátja, Patrick Head néhány évnyi sikertelen próbálkozás után 1978-ban indították útjára minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es csapatát, a Williams F1-et.

A csapat nagyon rövid idő alatt eredményeket ért el, az első győzelemre 1979-ben került sor, és mindössze harmadik évükben, 1980-ban már a konstruktőri bajnokságot is megnyerték, és a következő idényben meg is védték. 1982-ben Keke Rosberg személyében már egyéni bajnoka is volt a Williamsnek, 1986-ban is csak azért maradtak le erről, mert Nigel Mansell és Nelson Piquet egymástól vette el a pontokat az erős versenyzéssel. A turbókorszakban a csapat motorszállító partnere a Honda volt.

 

KépA csapat igazi fénykora az 1990-es években volt - a Renault-val karöltve Alain Prosttal, Mansell-lel, Damon Hill-lel és Jacques Villenuve-vel öt konstruktőri és négy egyéni bajnokságot gyűjtöttek be.

Mára a Williams az egyetlen igazi versenyképes privát csapat a Forma-1-ben, és Sir Frank küzd is érte, hogy ez minél tovább így maradjon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.