Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Honda Racing

2008.11.26

Honda Racing

A japán gyártó először 1964-ben lépett be a Forma-1-be, méghozzá egy teljesen saját építésű autóval - ez nem volt jellemző akkoriban - és teljesen japán csapattal.

A 60-as évek közepén egyértelműen európai sorozatnak számító Forma-1-ben a japán alakulat nemcsak versenyzett, de még nyerni is tudott, az alkalmi pontszerzés mellett két futamgyőzelem is becsúszott a csapat történetének első, 1968-ig tartó szakaszában.

A Honda a következő negyed században csak motorszállítóként volt jelen a Forma-1-ben, így is hatalmas sikereket könyvelhettek el. A turbókorszak elképzelhetetlen lett volna a japán erőforrások nélkül, 1983 és 1992 között hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki cím kapcsolható a Hondához.

 

KépBár a japán gyártó már 1999-ben megkezdte Forma-1-es csapatának szervezését - az autó teszteléséig is eljutottak -, végül 2000-ben a BAR partnereként tértek csak vissza.

2005-ben végül a dohánygyártótól felvásárolták a csapatot, és 2006-tól gyári alakulatként kezdtek versenyezni. A Honda első újkori futamgyőzelmét is ebben az évben szerezte, Jenson Button az esős Hungaroringen léphetett a dobogó legfelső fokára.

2007-ben katasztrofális visszaesés következett, az autó a mezőny végéhez tartozott. Az csapat  az ex-ferraris Ross Brawn csapatfőnöki kinevezésétől, és a bokszutca legjobb szakembereinek begyűjtésétől remél fejlődést a jövőben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.