Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ING Renault

2008.11.26

Kép ING Renault

A Renault 1977-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, méghozzá rögtön egy újítással, a sport történetének első turbómotorja az ő autójukban volt. Konstruktőrként 1985-ig voltak jelen a sportban, és annak ellenére, hogy többek között René Arnoux és Alain Prost is többször győzni tudott az autóval, a világbajnoki címet nem sikerült megszerezniük.

Kép A francia gyártó 1989-től motorszállítóként sikert sikerre halmozott, a Williams és a Benetton partnereként hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki cím részesei voltak.

Konstruktőrként a Renault 2003-ban tért vissza a száguldó cirkuszba, amikor a Benetton csapatot felvásárolta. A siker gyorsan jött, az első futamgyőzelmet még abban az évben megszerezte Fernando Alonso, a következő idényben Jarno Trulli tudott nyerni Monacóban, 2005-ben és 2006-ban pedig Alonsónak köszönhetően mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnokságot bezsebelték.

2007 rosszul alakult a csapat számára, távozott a kétszeres világbajnok, és a tervezésnél
is rossz irányba indultak, 2008-ban már újra a spanyollal igyekeztek újra az élmezőnybe kerülni,de csak a szezon vége felé kezdett beérni a munka.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.